середу, 21 січня 2015 р.

21 січня - День обіймів

21 січня, увесь світ відзначає, як на мене, досить незвичне але хороше свято - Міжнародний день обіймів. Згідно з традицією, у цей день можна обіймати кого завгодно, навіть абсолютно незнайомих людей. Вважається, що під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом, почуттям безпеки і комфорту. Хто придумав це свято, достеменно невідомо. Вважають, що це свято було засноване у США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів. Втім воно швидко поширилося по всьому світу, після чого його стали називати Міжнародним днем обіймів. 

Деякі вчені стверджують, що обійми є своєрідними ліками. Не можу сказати, що вони можуть вилікувати якусь серйозну хворобу, та втім, гадаю така процедура підніме настрій кожному. Наприклад, Альберт Ейнштейн зізнався: коли він зазнавав труднощів у науковій роботі, то йшов до дружини. "Я просив обійняти мене. Тепло і увага жінки давали мені новий поштовх енергії".



Ешлі Монтег'ю, у своїй книзі "Дотики" пише про те, що, імовірно, існує зона мозку, яка активно починає працювати у відповідь на дотик до шкіри людини. І якщо людину в дитинстві обіймають недостатньо,то ця частина його мозку атрофується і страждає імунна система…



Існують навіть рекорди обіймів. Наприклад, у Мексицi понад 14 тисяч осiб одночасно обiйнялися, аби потрапити до "Книги рекордiв Гiннеса". À студентка коледжу зі штату Юта (США) встановила новий рекорд. Менш ніж за годину 18-річна Джордан Пірсі обійняла 765 людей. Найтривалішими визнані обійми у Великобританії, коли чотири пари простояли, обіймаючись, 24 години 44 хвилини. Попередній рекорд був на 11 хвилин коротше. 

Тому, як підсумок усьому вище сказаному, пропоную усім приєднатися до святкування і подарувати своїм коханим, рідним, близьким, знайомим чи не зовсім краплю тепла, що несуть у собі обійми. Можливо тоді світ довкола зміниться на краще. Почнімо з себе – обіймімось!


Немає коментарів:

Дописати коментар