середу, 4 лютого 2015 р.

Рак – не вирок, це виліковна хвороба.

Щороку, 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку. Цей день дає можливість ще раз нагадати  про рак та підкреслити важливість цього інформування, адже у групі ризику може бути кожен із нас.
Гірка статистика свідчить: за останні 100 років за рівнем захворюваності і смертності онкопатологія перемістилася з десятого місця на друге, трохи поступаючись лише хворобам серцево-судинної системи.
За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), до 2020 р. онкопатологія вийде на перше місце, а за даними Американської асоціації госпіталів — це може статися вже до 2017 р.


Прогнозована картина захворювань вражає, тому нам непотрібно боятися говорити про цю проблему, а навпаки - її слід обговорювати, розглядати усі рекомендації, які можуть допомогти зменшити ризик захворювання.
Профілактика раку має на увазі наступне «золоте» правило - дотримуйтеся всіх умов, які формують поняття «здоровий спосіб життя». Вам слід переглянути звички вживання алкоголю і тютюну, раціону харчування та фізичної активності, контролю за професійними шкідливими факторами, скорочення часу перебування на сонці, імунізації проти вірусу папіломи людини. І ще одна умова, мабуть найголовніша, необхідно хоча б раз у рік іти на обстеження до клініки, адже  виявлення недуги на ранніх стадіях дає більше шансів на швидше одужання.

Немає коментарів:

Дописати коментар